keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Erittäin ansaittu miniloma

Karattiin viikonlopuksi tallinnaan ilman nääpiöitä, aika luksusta. Suomen jäätävien vesisateiden ja myrskytuulien jälkeen tallinnan +25 lämpö oli parasta ikinä. 

Oltiin liikenteessä suomalaisukrainalaisvalkovenäläisvirolaisella jengillä, minä ja mikko edustettiin ainoina sitä suomalaisosastoa. Näkee ja kokee ton tallinnan ihan erilailla kun on liikenteessä paikallisen kanssa. 

Viikonlopun aikana käveltiin 25km, enimmäkseen vanhassa kaupungissa. Käytiin naatiskelemassa erikoisoluita terasseilla, syötiin ja syötiin vähän lisää, Kipitettiin yöllä pitkin pimeitä kujia, porttikongien ja portaikkojen läpi näköalatasanteille toompeaan. Juotiin siellä skumppaa muovimukeista ja ruokittiin kesyä lokkia lämpimässä yössä. Sieltä sitten miljoonan uuden portaikon kautta johonkin sivukujalle ikivanhaan pieneen ravintolaan juomaan vielä yhdet ja syömään täpötäyteen mahaan ne pakolliset juustopallid. En muista koska viimeksi oon nauranu itteni näin tärviölle, ihan mahtava reissu. 

Mutta karma kostaa, kun kerran tuli sipaistua ne seitin ohuet kulttuurikännit ja rilluteltua vastuuttomasti turuilla ja toreilla, sunnuntaina kaatosateessa niin nyt on nielutulehdus. Se on kyllä pieni hinta kaikesta siitä hauskuudesta. 

Juustopallid luola. 

Kynttiläleikkejä, aikuismaista tottakai. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti